Outsourcing

Ondersteunen van beslissers

Veel bedrijven kiezen voor een gespecialiseerd bureau om een uitbestedingtraject te begeleiden. De uitvoering kunt u meestal prima aan hen overlaten, maar de beslissingen moet u natuurlijk zelf nemen. Daarom concentreert iBSC zich op het begeleiden van het executive management dat de eindverantwoordelijkheid heeft voor het uitbestedingproject. We zijn een sparring partner die geen andere belangen heeft dan het ondersteunen van de beslissers in uw organisatie. 

Meer over outsourcing

Outsourcing is meer dan kostenbesparing

Kostenbesparing is voor veel bedrijven de belangrijkste reden voor outsourcing. Maar steeds meer organisaties zijn zich ervan bewust dat een te sterke focus op de kosten, op lange termijn vaak niet goed uitpakt. Wie slim uitbesteedt kan bovendien veel meer bereiken dan alleen een kostenbesparing.


Transformation Management

Bij het implementeren van veranderingen bijvoorbeeld, is uitbesteding vaak een uiterst efficiлnt middel. Vreemde ogen dwingen immers. Bij vastgelopen IT-afdelingen die te groot zijn geworden, wordt door outsourcing vaak weer de gewenste flexibiliteit bereikt. Maar ook als het gaat om de kwaliteit van dienstverlening (in- en extern) kiezen veel organisaties voor outsourcing om best-of-breed kwaliteit in huis te halen. 


Vendor Management

Met het selecteren van goede leveranciers bent u er nog niet. De oplettende krantenlezer komt regelmatig berichten tegen over mislukte IT-projecten. Terwijl toch uiterst professionele leveranciers waren ingeschakeld. Hoe dat komt? In de eerste plaats vraagt het werken met meerdere leveranciers (met soms onderliggende tegengestelde belangen) om gestructureerd vendor management. Opdrachtgevers beschikken echter meestal niet over voldoende kennis van leveranciers om hen goed aan te kunnen sturen.


Governance

De lijst van meest beruchte outsourcing-valkuilen wordt echter aangevoerd door een gebrek aan 'governance'. Succesvolle outsourcing vereist het invoeren van een robuuste bestuursstructuur, die ervoor moet zorgen dat de uitbesteding ook leidt tot de gestelde doelen.

Meer weten? Neem contact met ons op.